Vanliga frågor & svar.

Har ni öppet alla dagar i veckan året runt?
- Under "sommarsäsong" (de vanligaste semesterperioderna) har vi som flest besökare och har då öppet varje dag. Men när semestertiderna lider mot sitt slut så minskar antalet besökare. Vintersäsong 4 dagar i veckan (ons, fre, lör & sön) och sommarsäsong 7 dagar i veckan.

Bokar man entré/plats för att basta och bada?
-Nej, under ordinarie öppettider kan man inte boka plats. Det är drop-in i mån av plats. Lördagar är den dagen som det är flest besökare.

Är ni kommunala?
-Nej, Kallbadhuset drivs i privat regi.

Får man tillgång till bad i havet?
- Ja, det finns en herr- respektive damsida med 2 trappor vardera ner i havet, 2 bastu, duschar, toaletter och omklädningsrum, allting ingår i entrépriset.

Finns det gemensam bastu och bad?
- Tyvärr inte.Vi har provat att hålla dagar med gemensam bastu men har inte lockat tillräckligt med besökare för att det skall vara lönsamt. Det går att hyra med blandat sällskap under vissa perioder, med hänvisning av att vi har gäster med nyckel och därmed tillgång 24/7 till badet under perioden 1/4-30/9.

Badkläder med tanke på nakenbad?
- Man får gärna ha på sig badkläder när man badar, men i bastun gäller utan badkläder.

Kan man hämta kvarglömda saker?
-Ja, vi förvarar allting på respektive sida, så det är bara att titta in under ordinarie öppettider.

Finns det skåp att låsa in värdesaker och kläder?
-Vi har små värdefack i caféköket, men inga låsbara skåp i omklädningsrummen.

Får man ta med sig mat och dryck?
-Nej, man får inte ta med egen mat och dryck under ordinarie öppettider. Men om man hyr en sida så kan man ta med sig egen mat, fika och dryck.

Kan man boka tid på lördagar?
-Under ordinarie öppettider kan man inte boka plats, lördagar är populärt och ofta mycket besökare. Efter ordinarie öppettider finns det en möjlighet att hyra en sida. Under sommarperioden hyr vi inte ut på kvällarna.

Kan man betala med kort, Swish & kontanter?
-Ja vi tar både kortbetalning, Swish och kontanter. Välkomna!

Kan barn följa med?
-Ja, barn upp till 5 år kan följa med oavsett kön på respektive avdelning, men vid ålder över 5 år så skall flickor bada på damsidan och pojkar på herrsidan!
Detta är på önskemål av gäster som känner att ovan ålder är det tryggaste vid nakenbad och barn. Observera att det är i samspråk med befintliga gäster som åldersgränsen är satt och inte ur någon åldersbedömning från vår sida. Har man barn som ligger runt denna åldersgräns och man inte kan välja sida så fråga personalen, oftast så går de badande gästerna med på det.

Får man hälla vatten på bastuaggregatet?
-Nej, man får inte hälla vatten på våra aggregat! Våra aggregat är för torrbastu endast och inte för ånga. Det kan förstöra aggregaten om man häller vatten på dem. Men vi garanterar att det är njutningsfullt med utsikten över Kattegatt utan ånga.

Kontakta oss

Skicka gärna ett mejl till varberg@kallbadhuset.se

Besöksadress
Kallbadhuset Varberg
Otto Torells gata 7
43244 Varberg
0340-17396
varberg@kallbadhuset.se

Bokningsuppgifter
Telefon 0703-112991
varberg@kallbadhuset.se

Fakturaadress
HB Kallbadhuset i Varberg
Fack 8221, Box 3039
831 03 Östersund

Faktura via e-post
8221@faktura.scancloud.se

Övrig post:
HB Kallbadhuset i Varberg
C/O Johan Lindeberg
Lindberg 85
432 92 Varberg

Övrigt.

Vi kan inte besöka er på grund av Covid-19, får vi pengar tillbaka eller förlänger ni alla kort, presentkort med mera?
- Tyvärr, vi kan inte förlänga årskort, halvårskort, rabattkort eller presentkort under denna pågående pandemi. Vi förhåller oss till samtliga restriktioner och rekommendationer som FoHM och regering kräver. Det innebär att vi gör allt vi kan för att säkra och minimera eventuella risker till smittspridning.